Hendaklah kamu memakai wangi-wangian ISTIGHFAR supaya bau-bauan DOSA tidak membuka keaiban kamu....

السلام عليكم ورحمة الله

السلام عليكم ورحمة الله

Saturday, 23 April 2011

Stock Perfume Original reject untuk akhir bulan 7 (terhad 80 botol sahaja)



Di sini saya ada menjual beberapa jenama
minyak wangi yang original tapi reject.
Saya rasa anda pasti tahu mengenai minyak wangi ini yang baunya berkali-kali ganda hebatnya
dari yang boleh anda dapati di pasaran.

Apa yang saya berani kata, ianya adalah murah, berkualiti dan
amat mengharumkan.Kami jamin wangian ori ini mampu mengatasi masalah anda.
Semua jenama ada untuk lelaki & perempuan insya'ALLAH.


SOALAN-SOALAN LAZIM YANG DI TANYA OLEH PEMBELI _________________________________________________________

1. Ada ke Perfume original ’Reject’??Kenapa ’Reject’??
Ada 3 punca kenapa di kategorikan sebagai ’Reject’

i) Kecacatan (defect) Kecil dari Kilang
- Defect yang biasa berlaku pada Botol iaitu tulisan yang kurang jelas.

ii) Fault (Ketidaksempurnaan) dari penghantaran melalui Cargo/Shipment
- Perfume-perfume yang dihantar semuanya diimport (oversea) dari negara-negara Eropah dan U.S.A
- Tidak semua bungkusan (packaging) yang diterima sempurna,kadang kala mengalami kecacatan serta tidak sesuai dijual/pamerkan di kaunter.

2. Macam mana nak tau perfume itu ORI/Tulen atau tidak??
Ada 2 cara/langkah yang paling efektif untuk membuktikan ORI/Tulen nya perfume yang dibeli.
i) Goncangkan botol perfume 180 darjah ke kiri dan ke kanan. Buih-buih HALUS yang mengewap ke bahagian atas permukaan cecair perfume dapat dilihat dengan jelas. Buih-buih tersebut bukanlah buih-buih udara tetapi lebih kepada molekul-molekul halus aroma perfume tersebut.
ii) Semburan di kertas juga dapat membantu pembeli untuk membezakan ORI/Tulen atau tidak. Jika semburan perfume di kertas tersebut ada meninggalkan kesan atau kelihatan seperti basah,ia adalah yang ORI/Tulen dan sebaliknya jika kering.

3. Kenapa tidak ada kotak??

Ini disebabkan oleh produk ini dinamakan sebagai loose perfume (tanpa kotak) dan yang paling penting dapat mengurangkan duti import. Jika disertakan dengan kotak pembeli tidak akan mendapat harga seperti ini.


4. Kebanyakkan perfume ada alkohol,boleh ke digunakan untuk sembahyang??

Boleh, rujuk kepada Fatwa Kebangsaan 1985 berkenaan alkohol.


Bukti perfume original?
Bukti utama perfume original adalah "BAU" .
1)Peringkat pertama - Kali pertama spray - bau agak pekat .

2)Peringkat ke2 - tunggu beberapa minit then bau sebenar perfume akan muncul .

3)peringkat ke3 - selepas 1 jam ( lbh kurg ) .. bau akan berubah kerana perfume mula bercampur dgn bau badan .. bau akan menjadi semakin wangi . peringkat ke 3 ini lah yg membeza kan perfume itu ori or not .perfume tak ori tidak akan bercampur dgn bau badan

Berapa Lama Ketahanan Perfume?

Ketahanan bau perfume berbeza mengikut brand , kesesuaian pemakai dgn perfume dan juga cara pemakaian .

Brand : cth , diantara brand dunhill , xcentrix adalah perfume yg paling tahan lama .

kesesuaian kulit dgn perfume : cth ; bagi perokok .. amat lah sukar mencari perfume yg tahan lama .begitu juga untuk seseorang yg aktif .dikata kan brand polo antara yg sesuai bg perokok and seseorg yg aktif .

Cara Pemakaian : salah 1 cara : selepas di spray di pergelangan tangan , jangan di gosok perfume tersebut kerana molekul perfume akan pecah ..ini akan menyebabkan perfume menjadi kurang tahan lama .

p/s : perfume perempuan biasanya lebih tahan lama dari perfume lelaki kerana kandungan perfume yg lebih digunakan pada perfume perempuan.

nak tak?kalau nak,tgk harga yang saya tawarkan di bawah ini.....
(harga yang amat berpatutan untuk mereka yang berminat nak guna perfume original tp tak cukup budget nak beli di kaunter-kaunter)..original 100% egyptian potion (made in france)




DUNHILL DESIRE BLUE 100ML : RM 120
DUNHILL PURE 75ML/50ML : RM 90/RM70
DUNHILL BROWN 75ML/50ML : RM85/RM65
 DUNHILL FRESH 50ML : RM70



HUGO BOSS SELECTION 100ML/50ML : RM120/RM70
HUGO BOSS FEMME 75ML/50ML : RM80/RM65
BOSS BY HUGO BOSS 100ML/40ML : RM80/RM35




BURBERRY WEEKEND FOR MEN 100ML/50ML : RM85/RM50
BURBERRY TOUCH FOR MEN/WOMEN 100ML/50ML : RM80/RM45
BURBERRY BRIT 50ML : RM45





GIORGIO ARMANI ACQUA DI GIO 100ML : RM90
ARMANI CODE 75ML : RM80
ARMANI CODE SUMMER : RM70
ARMANI SUMMER MANIA 75ML : RM70
ARMANI MANIA 100ML/50ML : RM80/RM50













S.T. DUPORT PARIS 100ML : RM85
AZZARO VISIT 100ML : RM90
NINA RICCI LOVE IN PARIS 100ML : RM100
HUMMER 100ML : RM80
BVLGARIA POUR HOMME 100ML : RM100
Y.S.L 60ML : RM70
POLO BLACK 50ML : RM70
    DAVIDOFF SILVER SHADOW ALTITUDE 100ML : RM100
C.D HIGHER ENERGY 7ML : RM 65
SANDER FOR MEN 100ML : RM 80


dan pelbagai jenama lagi...untuk apa-apa pertanyaan,sila kemukan komen anda di bawah ye...syukran,wassalam ^_^


18 comments:

  1. salam saya berminat nak tahu harga klu ambik borong berapa sbb saya peniaga kecil kecilan jer.email saya waris_pauh@yahoo.com atau call saya 012-5333579

    ReplyDelete
  2. assamualaikum saya berminat,boleh berikan saya senarai harga pemborong untuk Stock Perfume Original reject, dan tuan ada jual yg original tak? dan apa bezanya yg original dan Imitation Dubai? ini phone saya, 0127487876 atau semuafacebook888@gmail.com

    ReplyDelete
  3. Salam, saya berminat dengan harga borong perfume ori reject. Emel sya alliezasofea@yahoo.com

    ReplyDelete
  4. Salam. Saya berminat untuk jd agent/dealer/wholesaler. Blh email details ke zidcollection@gmail.com tq

    ReplyDelete
  5. salam.. boleh emailkan harga borong & stock untuk original reject perfume.
    helmie.cepetz@gmail.com

    ReplyDelete
  6. Sy berminat nk beli.mcm mane carenye ya?ni no fon sy 0193505876

    ReplyDelete
  7. Bolwh emailkan kat saya hrga borong utk perfumes reject tak

    ReplyDelete
  8. How nak order do email me feynazzik@gmail.com

    ReplyDelete
  9. Saya berminat boleh emailkan pada sy.. nurulaisahazmi@yahoo.com

    ReplyDelete
  10. Sy berminat utk niaga perfume original rejact...mohon emailkan detail dan cara pembelian secara borong..sbb nk niaga kecil kecilan...email kan di masli2u@gmail.com atau whatsap 01125416691.

    ReplyDelete
  11. boleh saya bei secara borong. dan emel kepada saya details..muhamadrostan@gmail.com

    ReplyDelete
  12. perfume masih dijual ke?
    boleh email ke saya detail utk perfume reject dan pati perfume?
    krazix.leonheat@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  13. Original Perfumes tester
    100% original tester
    Authentic , Genuine and Guaranteed

    Buy 1 for RM 140 ( inc postage)
    Buy 2 for RM 270 ( Inc Postage )

    for more info kindly wtsapp to 011-33900682 Mala

    or visit my IG perfumevilla

    ReplyDelete
  14. Original Perfumes tester
    100% original tester
    Authentic , Genuine and Guaranteed

    Buy 1 for RM 140 ( inc postage)
    Buy 2 for RM 270 ( Inc Postage )

    for more info kindly wtsapp to 011-33900682 Mala

    or visit my IG perfumevilla

    ReplyDelete
  15. salam,emailkan saya harga borong di salsabil.esra@gmail.com atau whatsapp sy di 011-19245001.thanks

    ReplyDelete
  16. Emailkan saya harga borong. jb_haz82@yahoo.com. Atau whatsapp di 0177820977. Tq

    ReplyDelete